HABER DETAY

Paslanmaz Çelik Kaynağın En İyi 4 Yolu

Paslanmayan paslanmaz çelik uzun zamandır popüler bir yapı malzemesi olarak müjdelendi. Bu, dayanıklılığı, mukavemeti, işlenebilirliği ve değişen derecelerde korozyon direnci nedeniyle yaygın olarak bilinen bir tercihtir. Bu çekici metal, hassas kaynak için ek bir zorluğa sahiptir. Paslanmaz çelik ile bir projeyi tercih etmeden önce paslanmaz çelik kaynağı dünyasını tartışmak zorunludur. Metali ve paslanmaz çeliğin en iyi kaynak tekniklerini detaylı olarak inceleyelim.

Paslanmaz çelik ne denir?
Paslanmaz çelik,% 11 -% 30 arasında değişen miktarda krom içeren bir demir alaşımıdır. Metalin paslanmaz, çekici karakteri kroma borçludur. Krom elementler kısmındaki varyasyon, paslanmaz çeliğin kimyasal bileşiminde ve kullanımında farklılık gösterir. Şekillendirilebilirliğini ve korozyon direncini artırmak için nikel ve molibden gibi elementler ekler.

Harry Brearley, 1913 yılında orijinal paslanmaz çeliği tanıttı. Gücü ve kimyasallara, gazlara ve sıvılara karşı korozyon önleyici özellikleri nedeniyle popülerliğini artırıyor. İnsanlar üç tip paslanmaz çelik, ferritik, östenitik ve martensitik olduğunu bilmekten şaşırırlar. Kaynak işlemi her biri için çok farklı değildir.

Bu kaynak metali, farklı endüstriyel uygulamalarda çok iyi performans gösterir. Boru tesisatı, aşındırıcı kimyasallar ve petrol endüstrilerinde kabul edilen bir seçim haline getiren aşırı sıcaklıklara dayanabilir. Ayrıca, enfeksiyonlara karşı direnci nedeniyle tıbbi ekipman, restoranlar, zanaat bira fabrikaları için popüler bir seçimdir.

Paslanmaz çeliğin kötü yanı, yumuşak çeliğe göre 3-5 kat daha pahalı olmasıdır. Kaynak işlemi eşit derecede pahalıdır ve onu zor bir seçim haline getirir.

Kaynak için hazırlık anahtardır
Paslanmaz çeliğin nasıl kaynaklanacağı her zaman çözülmesi gereken bir bulmaca olarak kalır. Paslanmaz çeliğin temizlenmesi ve hazırlanması, uygun kaynak için anahtardır. Çünkü metalin karbon çeliğine güçlü bir bağı vardır. Kaynak yapmadan önce paslanmaz çeliği temizlemek için alet setini ayrı tutun. Kalan karbon içeren herhangi bir alet paslanmaz çeliği kirletebilir ve nihai ürününüzü paslanmasına neden olabilir. Fırça, çekiç ve kelepçe bu kaynak metalinden ayrı tutulmalıdır.

Karbon çeliği ve paslanmaz çelik çalışma alanlarının ayrı tutulması tavsiye edilir çünkü askıda kalan karbon parçacıkları daha sonra paslanmak için paslanmaz çeliğe gömülebilir.

Çok önemli bir hazırlık, dolgu malzemesi seçimidir. Dolgu malzemesini ana metal ile eşleştirmeye çalışın. Genellikle kolaydır ancak benzer olmayan metallerde zorluk çıkarır.

Paslanmaz Çelik Kaynak için Yaygın Yöntemler
Paslanmaz çelik kaynağı için kaynak işlemlerinin seçimi, metalin kalınlığı, bitmiş ürün, projenin tamamlanma süresi gibi faktörlere bağlıdır. Ağırlıklı olarak aşağıdaki 4 yöntemin SS kaynak makinesi kullanılmaktadır.

1. TIG Kaynağı
Bu, en yüksek kalitesi, gücü, çok yönlülüğü ve uzun ömürlülüğü için en sık kullanılan işlemdir. Bu, metalin son görünümünün dikkate alındığı ince metal için ideal bir seçimdir. Oksidasyonu önlemek için TIG kaynak sıcaklığı ve koruyucu gaz argon, helyum, hidrojen ve nitrojen kullanılmıştır.

TIG kaynağı, diğer kaynak yöntemlerinden en güçlü kaynaktır. Sarf malzemesinin kullanılmadığı kaynak. Elektrik akımının kendisi tungsten ve ana metal arasında bir ark oluşturur. Ark, sırayla, birleştirilecek yüzeyleri eritebilen yüksek bir ısı üretir.

Kaynak bölgesinin, koruyucu gazlarla kirleticilerden korunması gerekir. Soğutmada korunan kaynak bölgesi, kusursuz kaynağa dönüşür. Kaynak sonrası burada herhangi bir taşlama veya talaş kaldırmaya gerek yoktur.

Paslanmaz Çelik TIG Kaynağındaki İyileştirmeler
Paslanmaz çelikteki TIG kaynak işlemi korkunç bir kabus gibi geliyor. Sonuçları iyileştirmek için aşağıdaki ipuçlarını almadığınız sürece çirkin bir kaynak moral bozukluğudur.

1. Doğru Boyutlu Tungsten Çubuğun Kullanımı – Kaynak kalitesi doğrudan tungsten çubuğunun çapı ile ilgilidir. Büyük çaplı çubuk ile düşük sıcaklıktaki hafif metal levha, düzgün kaynağa başlamak için bir mücadele yaratır. Paslanmaz çelik ne kadar ağırsa, çubukların boyutu da o kadar büyük olur.

2. Metali temizleyin – Temiz, mükemmel ve güçlü bir boncuk yapmak için temizlemeye kısayol yok. Temizlik temiz bir bezle yapılabilir, aseton, diğer tinerleri temizlemek için faydalı seçeneklerdir. Her şeyi hızlı bir şekilde çıkararak eriyiği temizlerler.

3. Tungsten ucunun temizlenmesi – Kesin, sabit ve güçlü bir ark elde etmek zorunludur. Uç, bir sonraki kaynak seansı için temiz tutulması gereken dolgu teli tarafından kirlenir. Tungstenin ucu ne kadar ince olursa, temizleyici ve doğru olan arktır.

4. Gaz kapsamını iyileştirin – Tanecikteki safsızlıklar havanın hapsolmasıyla oluşur. Daha iyi kaynak elde etmek için daha fazla gaz kullanmalısınız. Daha fazla alanı kaplamak ve daha iyi kaynak sonuçları elde etmek için gazı korumak için geniş bir kap benzeri yapı kullanılabilir.

5. Kaynak hızınızı artırın – Hızlı seyahat ederken kaynak yaptığınız amperajı seçin. Kaynak makinesini 0,001 inç çelik başına bir amperden% 10 daha az çalıştırmanız ve eşleşmek için hızlı hareket etmeniz daha iyidir.

6. Doğru Dolgu Malzemesinin Seçimi – Dolgu malzemesi neredeyse ana metale uymalıdır. 304 paslanmaz metal plakaları asla 316 elektrot çubuklarıyla kaynak yapmayın. Uygun güçlü bir bağlantı elde etmek için dolgu malzemesi ya temel metale eşit ve daha güçlü olmalıdır. Daha iyi bir kaynak kaplaması elde etmek için daima doğru boyutta çubuk seçin.

7. İşin geri püskürtülmesi – Kaynağın kalitesini korumak için kaynağın arka tarafını çevreden korumalı tutmak. Gazdan arındırma kiti ile veya kaynak arkasındaki alüminyum kapağı kapatarak elde edilebilir.

8. Daha yavaş soğutma – Soğutma ne kadar yavaş olursa kaynak o kadar iyidir.

2. MIG Kaynağı
Argon koruyucu gaz ve tel elektrotlarla iki çelik parçayı birleştirmek için yarı otomatik işlem. Kaynak tabancaları, paslanmaz çelik baklavalı sac gibi projelerde kaynak yapmak için zor bir noktaya ulaşabilir.

MIG, daha hızlı ve güvenilir bir kaynak işlemi. Hatta acemi bir kaynakçı için en kolay kaynak işlemi. İşi tamamlama süresi azsa ve kullanıcı eğitimli, sertifikalı bir kaynakçı değilse bu işlemi tercih ederiz.

Kaynak hızı, tel besleyici ile yarı otomatik olan elektrot beslemesi nedeniyle hızlıdır. İşi gerçekleştirmek için elektrot sürekli olarak önceden ayarlanmış hızda beslenir.

Koruyucu gaz argon, erimiş bölgeyi atmosferik kirleticilerden korumak için kullanılır. Kaynak sonrası kalite oldukça iyi ve temizdir ve büyük bir proje için kullanılabilir.

3. Örtülü Kaynak
DC örtülü kaynak kaynağı, paslanmaz çelik kaynağı için daha iyi bir seçimdir. Ark, huzurlu bir başlangıç ​​ve farklı pozisyonlarda kaynak ile çok düzgün, stabil kalır.

On yıllardır temel kaynak. Metalleri birleştirmenin en kabul edilebilir yolu. Dış mekanlarda güvenle kaynak yapmak mümkündür. Elektrotların akışından üretilen bir duman üretimi vardır. Akı, kaynak bölgesini kirlenmeden korumaya yardımcı olur. Bu akı, manuel olarak talaş kaldırmayı gerektiren kaynak sonrası cüruf olarak değişir.

Ark kaynağı ile kaynak çok güçlü kalır ve esas olarak yapısal kaynak için kullanılır. Kaynak estetiği görünümü istisnai değil, çok sağlamdır.

4. Nokta Kaynağı
Küçük ve büyük ss kaynak projeleri için çok yönlü, en ekonomik kaynak işlemi. Burada iki metal yerel olarak ısıtarak birleşir ve bozulma olmaksızın zarif ve dayanıklı bir kaynak üretir.

İki metal levhayı birleştirmenin en ekonomik yolu. Elektrik akımı elektrottan geçtiğinde ısı üretir. Metalin direnci ısı üretimine yol açar. Isı, kolların soğuduktan sonra elektrot üzerindeki baskısı ile güçlü bir bağlantı oluşturan metal yüzeyleri eritir.

Sıkça Sorulan Sorular
Paslanmaz çelik kaynağı ne kadar zor?
Paslanmaz çelik ısıyı güçlü bir şekilde tuttuğu için acemi bir kaynakçı için biraz zordur. Muazzam kaynak sıcaklığı, soğutma işlemi sırasında onu eğebilir ve hatta bozabilir. Her leke ve çizik izi göze çarpan ve estetik görünümü bozduğu için çok hassas bir süreç. Paslanmaz, kaynakçının hatalarını gizlediği sırada affetmez. Kaynakçılığın uzun yıllara dayanan deneyimi, kaynakçının çelik kaynağı için tek yeterliliğidir.

Paslanmaz çelik için hangi kaynak işlemi en iyisidir?
Bu sorunun cevabını bulmak için kaynakçının becerisini, nihai ürünün estetik görünümünü, metalin kalınlığını, bütçeyi ve projeyi tamamlama süresini inceleyin.
En uygun fiyatlı yöntemi arıyorsanız, punta kaynağı seçimdir. Temiz estetik görünümlü ince metal, tig kaynağı ile uyumludur. Görünüşün çok önemli olmadığı büyük, hızlı ve güçlü bir proje MIG kaynak işlemi düşünülebilir.

Paslanmaz çelik için Tig kaynağı mümkün müdür?
Tig, paslanmaz çelik alaşım gibi temiz, düzgün, kontrollü ve daha az affeden metaller gerektiren projeler için bir seçim olan hassas bir kaynak işlemidir. Yavaş bir süreçtir ve paslanmaz çelik kaynak makinesinde çalışmak için deneyimli bir kaynakçı gerektirir. Kaynak, ana metaldeki bozulmanın üstesinden gelir. Mig kaynağı, estetiğin tercih edilmediği durumlarda daha iyi bir seçimdir. Bu hızlı, ekonomik bir süreçtir ve acemi bir kaynakçı işlemi minimum maliyetle tamamlayabilir. Ekipman, aksesuar ve deneyim az sayıda olmalıdır.

Paslanmaz çelik pası kaynak yapabilir mi?
Paslanmaz çelik normalde her tür korozyona dayanır. Aşırı durumda, krom oksit tabakası kırıldığında paslanma olasılığı vardır. Bu kaynak, ısıtma veya soğutma işlemi sırasında olabilir. Paslanmaz çeliğin tig kaynağında ciddi bir paslanma sorunu vardır. Bunu, ss plakasının uygun şekilde temizlenmesi ve hazırlanmasıyla kazanabiliriz. Paslanmaz çeliğin içindeki krom oksit, kaynak işlemi sırasında pasa karşı koruyucu bir kalkan görevi görür. Paslanmazın kalıcı iz ve renk değişimlerinden iyileşmesine yardımcı olur.

Paslanmaz çeliği kaynaklamanın en iyi yolu nedir?
Çelik, kaynak tablasına yerleştirilir ve jig ve kelepçelerle sabitlenir. Şimdi iki plakayı birleştirir, eğer parçalar daha büyükse, Mig kaynak paslanmaz çelik bir seçimdir. Tig kaynağı, ince metal, hassas ve güçlü kaynak projeleri için en iyisidir.

Paslanmaz çeliğin kaynağı farklı mı?
Harry Brearley’in paslanmaz çeliği (1913), çok düşük süneklikle çok daha fazla korozyon direncine sahipti. Çelik kaynak işlemi karbon çeliğinden çok farklı değildir.

Paslanmaz çelik için en iyi kaynak teli nedir?
A 309 veya 312 paslanmaz kaynak çubuğu, onarım ve bakım için paslanmaz çelik çubuk kaynağı için daha iyi bir seçimdir. Derz güçlüdür ve kullanım sırasında çatlamaya karşı dayanıklıdır.

Paslanmaz kaynaklar neden bazen siyahtır?
Isıtılmış çelik atmosferle karşılaştığında, atmosferik hava ile oksidasyon meydana gelir. Metalin rengi, metalin bileşimine, sıcaklığa ve kaynak bölgesini açığa çıkardığı sürenin süresine bağlıdır. Daha az gaz miktarı, çok hızlı hareket hızı ve çok fazla akım bu renk değişikliğine neden olabilir.

Paslanmaz çeliği kaynaklamak için özel bir tele ihtiyacınız var mı?
Alüminyumda olduğu gibi tel sürme sisteminde de değişiklik yapmak için özel bir tele ihtiyacınız yoktur. Daha iyi çelik kaynak sonuçları için dolgu malzemesi ana metale uygun olmalıdır. En yaygın östenitik paslanmaz çelik tel kalitesi 308. 309 ve 316’dır.

En düşük kaynak kalitesi hangi paslanmaz çelik türlerine sahiptir?
Östenitik ve ferritik kalitelerin mükemmel kalitede sonuçlarla kaynaklanması kolaydır. Martensitik sınıf, karbon içeriğinin oranı nedeniyle çok sert, zayıf ve kırılgan bir kaynak kalitesine sahiptir. Kırılganlık ve sertleşme, metalin önceden ısıtılmasıyla azaltılabilir.

Daha iyi AC veya DC kaynağı nedir?
DC kaynak, çeliğe kaynak yaparken AC’ye göre avantajlar sunar çünkü DC arklar düzgün, kararlı, az kesinti, huzurlu başlangıç, kolay baş üstü ve dikey kaynaktır.

Son sözler
Paslanmaz çeliğin kaynağı, almaya değer bir cesarettir. Süreç, bir sürü fayda ve sınırlama ile yüklüdür. Sınırlamaları tekniğe dahil ettiğinizde, nihai sonuç tatmin edici olacaktır. Kaynak becerinizi bu modaya uygun, popüler, sanatsal ve değerli metalle geliştirmek, projenizde enerji ve paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Paslanmaz çeliğin kaynağındaki mükemmellik sizi, becerisi sizi endüstrilerde en çok aranan ve pazarlanabilir hale getirecek bir profesyonel yapacaktır.

1987 yılında kurulan firmamız gerek yurt içi gerekse yutdışında demir işlerinde özel ve proje bazında müşterilerin istekleri doğrultusunda imalatlarını başarıyla yerine getirmektedir. Müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden firmamız, güvenilir ekibi ile siz değerli müşterilerimize hizmet sunmaktan mutluluk duymaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Yukarı Dudullu Özgürlük Cad. Akdinç Sok. No:6 Ümraniye / İSTANBUL Cep Tel: +90 539 872 50 77 Telefon: +90 216 466 41 35 E-posta: info@bemosmetal.com